Źródło: wiadomości24.pl
Filmik prawdopodobnie z okolic
Starej Wsi (powiat piotrkowski):
http://pl.youtube.com/watch?v=1V_QFIUTrqoPowiat radomszczański: Najbardziej ucierpieli mieszkańcy Stobiecka Miejskiego, oraz gmin sąsiadujących z Radomskiem: Dobryszyce, Gomunice i Ładzice. Wichura pozrywała dachy, niszczyła zabudowania, przewracała słupy telefoniczne a drzewa miejscami łamała, jak zapałki.
Powiat piotrkowski:Trąba powietrzna największe szkody spowodowała w gminie Gorzkowice, zwłaszcza w Gorzkowiczkach, Starej Wsi, Leonowie, Jadwinowie i kilku mniejszych wioskach. W Gorzkowiczkach zerwanych jest kilkadziesiąt dachów, wciąż pracują jednostki straży pożarnej oraz policja. Ludzie starają się przykryć domy, aby zabezpieczyć przed ewentualnym deszczem i silnym wiatrem. Przez gminę Gorzkowice trąba powietrzna przetoczyła się pasem od Gorzkowic, aż po Starą Wieś. Tutaj widoczne są dziesiątki zniszczonych domów, ale ucierpiał także las. Żywioł przewracał i łamał wysokie drzewa. Szkody, jakie spowodował są ogromne. Tym bardziej, że las należy najprawdopodobniej do jednego właściciela.
W sumie w obu powiatach zniszczonych lub uszkodzonych zostało około 350 budynków.
Relacja mieszkańca
Stobiecka Miejskiego (dzielnica Radomska):Najpierw nastała przerażająca cisza, a potem nie wiadomo skąd, pojawił się potężny szary lej, który wciągał wszystko, co napotykał na swojej drodze. - Schowałem się w komórce pod schodami, gdy zobaczyłem, jak nadchodzi. W ułamku sekundy człowiek nie myśli o niczym innym, jak tylko ratować życie. Huk był potworny, jakby tysiąc pociągów przejeżdżało w jednym momencie. Potem, widać, co się stało. Noc spędziłem u brata, jego dom ocalał, u mnie zerwało cały dach i powybijało szyby w oknach. Choć dopiero rano zobaczyłem, jak niewiele mi pozostało - głos zaczyna się łamać panu Januszowi, pojawiają się łzy w oczach. Nie ma się, co dziwić. Mieszka samotnie, z domu naprawdę pozostała ruina. Jak mówi: - Rano, gdy się obudziłem, pierwsza myśl, to był tylko sen. Niestety...
Mapka z zaznaczonymi miejscowościami które są wymienione w artykule

Zdjęcia ze
Stobiecka Miejskiego (NW dzielnica Radomska)

Zdjęcia z
Gorzkowic