Witam wszystkich "zapalonych" meteorologów:) Ponieważ tak tu pięknie się opisujecie, dorzucę i ja kilka słów. Jestem pracownikiem IMGW - znanej za pewne wielu z was instytucji, zajmującej się fachowo wszelkimi zagadnieniami związanymi z pogodą. A z racji pełnionego stanowiska - obserwatora meteorologicznego (na stacji hydrologiczno-meteorologicznej w Sandomierzu), z tą dziedziną wiedzy mam szczególnie wiele do czynienia. Swoją "przygodę z pogodą" zaczynałem podobnie jak wy - jako pasjonat, prowadzący własne <zapiski i spostrzeżenia> jeszcze za czasów licealnych (czyli kilkanaście już lat temu). Wielu z was stanie niedługo przed faktem wyboru dalszej drogi kształcenia, dla mnie oczywistością był wybór kierunku studiów związanego z meteorologią (najczęściej specjalistów z tej dziedziny kształcą kierunki geograficzne). Czas studiów mija zawrotnie szybko i obecnie, jak wynika z powyższego, meteorologią trudnię się na szczeblu zawodowym. Pozdrawiam i zapewne, częściej można mnie tu będzie oglądać