To może ja też opowiem o swoich zwierzaczkach

.
premier... posiadam 21 psów

( z racji tego iż mój tato jest leśniczym )
7 z nich jest rasy terrier : Miśka i Ozo (Czarne Terier Rosyjski), Denwer (Airedale Terier), Filip i Gaja (terier szorstkowłosy), Fafik (Jack Russell Terrier) i Mr Donn [Donek] (Jagdt Terier).
4 następne to wyżły : Oskar (Wyżeł Weimarski), Aga i Max (Wyżeł Niemiecki Krótkowłosy) i Toff (Wyżeł Węgierski).
2 z nich to posokowce z rasy Rhodesian Ridgeback : Ivo i Axel.
2 kolejne to Setery Szkockie : Nigan i Koka .
potem już są pojedyncze osobniki z poszczególnych ras : Nora (Wachtelhund - Płochacz Niemiecki), Sonia (Ogar Polski), Mika (Jamnik Szorstkowłosy), Ivan (Kopov - gończy słowacki), Ciapek (Gończy gaskoński, ma 17 lat) i Berta- mieszanka Owczarka Niemieckiego i Berneńskiego Psa Pasterskiego, która jest ze schroniska

.
Tak...to o moich psach...zdj nie wklejam bo nie chcę zaśmiecać

. Są to psy myśliwskie prócz ostatniego

. Charakterystykę psów można znaleźć w internecie ja od siebie dodam ze mimo to każdy jest specyficzny i inny

. Niedługo powiększy mi się stadko o maluszki, ponieważ Aga i Max spodziewają się potomstwa

.
Co do dalszych zwierząt... przewijają się u mnie różne zwierzęta (mam u siebie w leśniczówce małe centrum pomocy rannym leśnym zwierzętom), jednakże na stałe mieszkają ze mną dwa jeże : Minka i Fruka, w ogrodzeniu mam dwa Dziki : Kubę i Kacpra, ponadto samice Daniela Sare

.
(OCZYWISCIE ZAZNACZAM, ŻEBY KOMUŚ NIE PRZYSZLO DO GŁOWY, ŻE ZACZNIE TRZYMAĆ W DOMU JEŻA LUB INNE LEŚNE ZWIERZE...MOJE SA SWEGO RODZAJU NIEPELNOSPRAWNE I POTRZEBUJA OPIEKI...NA TO TRZEBA MIEC TEŻ POZWOLENIE!!!!)
Mam tez konia o imieniu Skaza jest to Angloarab Shagya.
W domku ponadto mam królika miniaturkę (?) o imieniu Maja i papugę falista o imieniu Fistasz

.
Hmm coś mi nie wchodzą zdj mniejszych zwierzątek...

no cóż trudno... tak wiec ja przedstawiłam swoje słodkie zwierzątka

Jeśli ktoś chce zobaczyć zdj oczywiście pokaże...

.
Pozdrawiam Veronique

nawet najmocniejszy piorun tylko lekko mnie popieści...