Sympatyk
- Numer GG: 0
- Jedni wiedzą, że staram się polować na burze, aby pozyskać mocny materiał, inni wiedzą, że jedynie filmuję... ale Ci co się bardziej interesują jak to wygląda, teraz zobaczą to w postaci kilku fotek (klatki z HD).
Plan mam następujący: upolować groźne zjawiska naturalne i zmontować z tego film. Czy się uda? Nie wiem, bo tj mogę odpowiadać w pełni za siebie, tak zupełnie nie mogę odpowiadać za pogodę

Film będę mógł pokazać po jego ukończeniu, wiec może za 2-3 miesiące. Na tę porę mogę uchylić rąbka tajemnicy, a wygląda to tak:
Piękna pogoda, że aż chce się leżeć na piasku i sączyć piwko...

Ale ale... coś widać na radarze, więc wsiadam do łowcowozu i pędzę!

Pędząc trzeba się pilnować, bo na typowego kierowce, czyha pełno pułapek, a na kierowcę ścigającego burze, czeka niedobra drogówka i foto radary, przynajmniej nawigacja czasem coś podpowie o czekającej puszce zabierającej pieniążki.

Oczywiście łowcowóz musi być odpowiednio wyposażony w zabawki do rejestrowania burzy podczas jazdy, oraz komunikację jakąkolwiek!

Dopadłem lokalizacje o odpowiednim ukształtowaniu terenu i mogę obserwować dookoła niebo ponad sobą. Gdzieś tu ma wpaść burza... no to stoję i czekam...

Jest! pojawiła się! Wsiadam i pędzę w jej kierunku... aj jaka ciemna masa poszarpana, to oznacza że dzieje się coś dynamicznego i warto śledzić rozwój wydarzeń!

Zza góry na lewo wyłoniła się burza, stanąłem przed dylematem, co gonić? Twór po lewej czy po prawej?

Dogoniłem twór po lewej, a tuż u jego podstawy wiruje chmura... coś pięknego!

Niestety, to tyle było tego dnia niebiańskich atrakcji, czas wracać nieznaną mi drogą. Całe szczęście mam nawigacje, która prowadzi mnie do domu, przez wioski i lasy. Trud podróży jest wynagradzany pięknymi widoczkami... jak np parująca woda tuż nad drogą...

No nic wracam do domu... znowu nie upolowałem piorunów... To przynajmniej sprawdzę, czy nie urwie mi kamery z maski.

Kamera trzyma się jak przyspawana, świetnie.
Na końcu łowów, wjazd na punkt widokowy, sprawdzenie stanu nieba dookoła i fotka w stronę zachodu...

Forum może trochę obcinać obrazki, które mają dokładnie 50% oryginalnej klatki HD.
·····●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●·····