Parę słów o sobie, swoich zainteresowaniach i zajeciach :)
-
- GG: 0
Re: Parę słów o sobie, swoich zainteresowaniach i zajeciach
Cześć wszystkim. Mam na imię Marta, pochodzę i mieszkam w Kowalu w województwie kujawsko-pomorskim. Moje największe pasje to geografia oraz polityka.
, ,
- Michał Kurzak
- Pseudonim: logitech
- GG: 25512525
Witam nazywam się Michał. Pochodzę z Zawiercia ( Górny Śląsk). Obecnie studiuję geografię na Wydziale Nauk o Ziemi w Sosnowcu. Specjalność którą chce wybrać to meteorologia, ponieważ interesuje się tym tematem już od paru lat tak samo jak geografią. Co do reszty pasji to fotografowanie i tenis stołowy. 

- Grzegorz_Zawiślak
- SkyPredict
Witam serdecznie Wszystkich użytkowników, którzy postanowili dołączyć do naszej społeczności. Zachęcam Was do aktywnego udziału w życiu forum, zwłaszcza w okresie z dynamiczną pogodą 
P.S.: Kolegę wyżej wyzwę - przy okazji - na mały pojedyneczek w pingla

P.S.: Kolegę wyżej wyzwę - przy okazji - na mały pojedyneczek w pingla

Pozdrawiam,
Grzegorz Zawiślak

FanPage: http://www.facebook.com/pages/Grzegorz-Zawi%C5%9Blak-Polish-Storm-Chaser/198029370337933?ref=hl
E-mail: grzegorz.zawislak@wp.pl
YouTube: http://www.youtube.com/user/GrzesPLB?feature=mhee
Grzegorz Zawiślak

FanPage: http://www.facebook.com/pages/Grzegorz-Zawi%C5%9Blak-Polish-Storm-Chaser/198029370337933?ref=hl
E-mail: grzegorz.zawislak@wp.pl
YouTube: http://www.youtube.com/user/GrzesPLB?feature=mhee
- Michał Kurzak
- Pseudonim: logitech
- GG: 25512525
Wyzwanie przyjęte możemy zagrać w trakcie konferencji w sierpniu 

- Mateusz Pardygał
- Członek stowarzyszenia
- Pseudonim: Pardyś
- GG: 4941935
Michał w końcu się zarejestrowałeś
Co do tenisa pamiętaj co mówiłeś - w wakacje wpadasz na meczyk:D

Pozdrawiam, Mateusz Pardygał
E mail: pardysiek@gmail.com
GG: 4941935
Nr tel: 531579023
facebook: https://www.facebook.com/pardysiek
Sezon burzowy 2014:
https://plus.google.com/u/0/photos/1068 ... 6828341281
E mail: pardysiek@gmail.com
GG: 4941935
Nr tel: 531579023
facebook: https://www.facebook.com/pardysiek
Sezon burzowy 2014:
https://plus.google.com/u/0/photos/1068 ... 6828341281
-
Witam wszystkich Forumowiczów i Łowców Burz!
Jestem Dawid, mam 20 lat. Na portal zaglądam od przynajmniej trzech lat, jednakże dopiero teraz zdecydowałem się założyć konto. Studiuję leśnictwo w Krakowie, jestem na pierwszym roku. Zamiłowanie do burz i zjawisk atmosferycznych znacznie pogłębił przedmiot meteorologia i klimatologia, dzięki któremu nabyłem trochę wiedzy teoretycznej z tych dziedzin. Oprócz natury i klimatu interesuję się literaturą i muzyką
Jestem Dawid, mam 20 lat. Na portal zaglądam od przynajmniej trzech lat, jednakże dopiero teraz zdecydowałem się założyć konto. Studiuję leśnictwo w Krakowie, jestem na pierwszym roku. Zamiłowanie do burz i zjawisk atmosferycznych znacznie pogłębił przedmiot meteorologia i klimatologia, dzięki któremu nabyłem trochę wiedzy teoretycznej z tych dziedzin. Oprócz natury i klimatu interesuję się literaturą i muzyką

-
- GG: 3952757
Witam, mam na imię Arek, obecnie mieszkam w Szczecinie. Czym się interesuje. ??? Troszkę tego jest, tak na krótko to Fotografia, Cb radio KF, bieganie z patykiem i łopatą po lesie i jeszcze parę innych rzeczy. 

- Marek_Polakowski
- Sympatyk
- Pseudonim: fb.com/lowcaburz
Witam, nazywam się Mateusz. Interesuję się od młodych lat geografią fizyczną a w szczególności klimatologią i zjawiskami atmosferycznymi takimi jak burze. W tym roku kończę technikum w Starogardzie Gdańskim w zawodzie technik informatyk. Oprócz tego interesuję się także sportem.
Pozdrawiam,
Marek Polakowski
FanPage:
Marek Polakowski
FanPage:
- Mamut
Witam wszystkich "zapaleńców" burzowych.
Jestem Michał, od najmłodszych lat mieszkam w małej mieścinie w województwie Kujawsko - Pomorskim. Od kilku lat darzę wielką sympatią i zainteresowaniem wszelkie zjawiska atmosferyczne, które można zaobserwować na terenie mojego aktualnego zamieszkania oraz Polski. Moim drugim zajęciem jest aktualnie "ruch", siłownia oraz wszystkie ćwiczenia wydolnościowe. Miałem epizody w malarstwie, umiem parę ciekawych dźwięków "paszczowo", uczyłem się przez parę lat sztuki zwanej beat-boxem, ale to stare dzieje.
Pozdrawiam!
Jestem Michał, od najmłodszych lat mieszkam w małej mieścinie w województwie Kujawsko - Pomorskim. Od kilku lat darzę wielką sympatią i zainteresowaniem wszelkie zjawiska atmosferyczne, które można zaobserwować na terenie mojego aktualnego zamieszkania oraz Polski. Moim drugim zajęciem jest aktualnie "ruch", siłownia oraz wszystkie ćwiczenia wydolnościowe. Miałem epizody w malarstwie, umiem parę ciekawych dźwięków "paszczowo", uczyłem się przez parę lat sztuki zwanej beat-boxem, ale to stare dzieje.
Pozdrawiam!
- eXzoN.
- Sympatyk
- Pseudonim: Riley
- GG: 2114453
Witam kurczę serdecznie każdego użytkownika forum.
Nazwano mnie pięknym imieniem, które nosi nazwę Szymon. Mieszkam 17 lat na śląsku, a dokładnie w Bielsku-Białej.
Interesuje się kobietami, branżą IT, motoryzacją, zjawiskami paranormalnymi oraz tymi na niebie(meteorologicznymi) - co prawda, laikiem jestem w meteo i tysiąc razy wyjdę na kompletnego idiotę, ale cóż, każdy kiedyś zaczynał, prawda?
Generalnie rzecz biorąc zainteresowałem się burzami od małolata, a od niedawna na poważnie.
Nazwano mnie pięknym imieniem, które nosi nazwę Szymon. Mieszkam 17 lat na śląsku, a dokładnie w Bielsku-Białej.
Interesuje się kobietami, branżą IT, motoryzacją, zjawiskami paranormalnymi oraz tymi na niebie(meteorologicznymi) - co prawda, laikiem jestem w meteo i tysiąc razy wyjdę na kompletnego idiotę, ale cóż, każdy kiedyś zaczynał, prawda?
Generalnie rzecz biorąc zainteresowałem się burzami od małolata, a od niedawna na poważnie.
"co prawda, laikiem jestem w meteo i tysiąc razy wyjdę na kompletnego idiotę, ale cóż..każdy kiedyś zaczynał, prawda?"
-
- Pseudonim: Dejwid
- GG: 45557927
Witam wszystkich. Mam na imię Dawid. Pochodzę z Kostomłotów Drugich k. Kielc. Zamiłowanie do burz oraz zjawisk atmosferycznych zostało zapoczątkowane przez strach, teraz traktuje to jako piękną pasję. Oprócz burz interesuje mnie Straż Pożarna, siatkówka, fotografia, oraz muzyka. W wolnych chwilach gram na gitarze oraz klarnecie.
-
- Pseudonim: Slawek
Cześć wszystkim,
Mam na imię Sławek. Większość czasu spędzam w Rzeszowie, gdzie pracuję i kończę studia. Zapisałem się do waszego forum aby pochwalić się wam czymś, na co na pewno większość z was miałaby chrapkę
. Zapraszam do działu Pomiary i sprzęt pomiarowy.
Pozdrawiam
P.S
Piszę po raz drugi tego samego posta bo poprzedni z jakichś dziwnych powodów się nie wysłał
Mam na imię Sławek. Większość czasu spędzam w Rzeszowie, gdzie pracuję i kończę studia. Zapisałem się do waszego forum aby pochwalić się wam czymś, na co na pewno większość z was miałaby chrapkę

Pozdrawiam

P.S
Piszę po raz drugi tego samego posta bo poprzedni z jakichś dziwnych powodów się nie wysłał

-
- Pseudonim: szymoni
- GG: 54906107
Witam serdecznie wszystkich, cala spolecznosc PłB.
Mam na imię Szymon, jestem tu nowy, mam 20 lat. Zjawiskami meteorologicznymi i pogoda w Polsceinteresuje się od 5 lat,
W wakacje i wolny czas uzupelniam wiedze na temat gwaltownych zjawisk pogodowych. Po 5 latch doszedlem do wniosku,
Ze posiadam znaczna wiedze zeby do was dolaczyc. Podczas burz robie sporo zdjec, i krece filmy, ktorymi chetnie będę się z wami dzielil. Pozostale zainteresowania to sport motoryzacja.
Pozdrawiam wszystkich.
Szymon
Mam na imię Szymon, jestem tu nowy, mam 20 lat. Zjawiskami meteorologicznymi i pogoda w Polsceinteresuje się od 5 lat,
W wakacje i wolny czas uzupelniam wiedze na temat gwaltownych zjawisk pogodowych. Po 5 latch doszedlem do wniosku,
Ze posiadam znaczna wiedze zeby do was dolaczyc. Podczas burz robie sporo zdjec, i krece filmy, ktorymi chetnie będę się z wami dzielil. Pozostale zainteresowania to sport motoryzacja.
Pozdrawiam wszystkich.
Szymon
-
- Pseudonim: tomogedac
Hej,
Mam na imie Paweł. Na forum zaglądam od jakiegoś pół roku, ale dopiero teraz załóżyłem konto.
Jestem z centrum Polski
Mam na imie Paweł. Na forum zaglądam od jakiegoś pół roku, ale dopiero teraz załóżyłem konto.
Jestem z centrum Polski
-
Powitanie
Witam
Mam na imię Olek, z wykształcenia jestem biologiem. Oprócz moich zoologicznych zainteresowań jestem też pasjonatem lotnictwa, modelarstwa, żeglarstwa i fotografii. Zajmuję się też szybownictwem. W związku z tymi zainteresowaniami nie obca mi jest meteorologia. Fascynują mnie różne zjawiska pogodowe. Moimi ulubionymi chmurami są mammatus i alltocumulus lentikularis (przez to zaliczyłem wtopę przy rejestracji bo trza było wpisać cb
)
Pozdrawiam wszystkich łowców!
Mam na imię Olek, z wykształcenia jestem biologiem. Oprócz moich zoologicznych zainteresowań jestem też pasjonatem lotnictwa, modelarstwa, żeglarstwa i fotografii. Zajmuję się też szybownictwem. W związku z tymi zainteresowaniami nie obca mi jest meteorologia. Fascynują mnie różne zjawiska pogodowe. Moimi ulubionymi chmurami są mammatus i alltocumulus lentikularis (przez to zaliczyłem wtopę przy rejestracji bo trza było wpisać cb

Pozdrawiam wszystkich łowców!
-
- Pseudonim: amikal55
-
- Pseudonim: garek
Hej jestem rolnikiem i totalnym maniakiem burz prognoz pogody radarów pogodowych itd. Witam wszystkich
-
- Pseudonim: Downburst
Heja wszystkim. Mam na imię Bartek i mam 18 lat. Od najmłodszych lat bardzo interesuje się burzami, gwałtownymi zjawiskami pogodowymi i meteorologią,w zasadzie to od 7 roku życia. Interesuje się również sportem.Mam już sporo wiedzy na temat burz dzięki wam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- Jakub_Filiński
- GG: 50695533
O mnie
Witam serdecznie
Mam na imię Jakub, mam 15 lat. Aktualnie chodzę do 2 klasy gimnazjum, zamieszkuje miasto Tarnów w województwie Małopolskim. Nie jestem tak jak inni użytkownicy forum profesjonalistą, zajmującym się Meteorologią, tylko jestem... -jakby to powiedzieć - .... lubię oglądać burze i różne oberwania chmur itd. przez okno lub na polu. Myślę, że dowiem się dużo na temat burz i pogody która jest w Polsce. Myslę także, że wciągnę się bardziej w meteorologię. To tyle o mnie. Mam jedną sprawe do użytkowników oraz administracji. Wiem, iż mam 15 lat i nie dostane tej szansy i ta propozycja nie przejdzie. Mam pytanie czy tutaj na forum, ja mógłbym zostać, jakby to powiedzieć ...... Hmmmm ..... redaktorem, który by robił różne artykuły o burzach oraz różne wywiady z członkami stowarzyszenia, a także z użytkownikami. Proszę o pozytywne przemyślenie tego.
Pozdrawiam
Mam na imię Jakub, mam 15 lat. Aktualnie chodzę do 2 klasy gimnazjum, zamieszkuje miasto Tarnów w województwie Małopolskim. Nie jestem tak jak inni użytkownicy forum profesjonalistą, zajmującym się Meteorologią, tylko jestem... -jakby to powiedzieć - .... lubię oglądać burze i różne oberwania chmur itd. przez okno lub na polu. Myślę, że dowiem się dużo na temat burz i pogody która jest w Polsce. Myslę także, że wciągnę się bardziej w meteorologię. To tyle o mnie. Mam jedną sprawe do użytkowników oraz administracji. Wiem, iż mam 15 lat i nie dostane tej szansy i ta propozycja nie przejdzie. Mam pytanie czy tutaj na forum, ja mógłbym zostać, jakby to powiedzieć ...... Hmmmm ..... redaktorem, który by robił różne artykuły o burzach oraz różne wywiady z członkami stowarzyszenia, a także z użytkownikami. Proszę o pozytywne przemyślenie tego.
Pozdrawiam
Last edited by Sebastian Kupczyk on Monday, 2 Nov 2015, 07:27, edited 1 time in total.
Reason: Liczne błędy językowe
Reason: Liczne błędy językowe
Pozdrawiam Jakub.
Kontakt :
» GG
» Prywatna wiadomość na Forum

Kontakt :
» GG
» Prywatna wiadomość na Forum

- Piotr_Żurowski
- Rzecznik Prasowy / Moderator
- Pseudonim: piotr_z21
Re: O mnie
Witam, kolegę z Tarnowa i nie będę ukrywał, iż się znamy.
Na początek zapraszam Ciebie do działu wiedza viewforum.php?f=694 gdzie możesz dowiedzieć się więcej na temat burz i nie tylko jeśli w przyszłości chciałbyś pisać artykuły. Zapraszam również do dzielenia się informacjami viewforum.php?f=821 o warunkach pogodowych jakie panują w Tarnowie oraz miejscach w których aktualnie przebywasz. W późniejszym czasie jeżeli będziesz udzielał się na forum oraz będziesz posiadał odpowiednią wiedzę oraz chęć przystąpienia do stowarzyszenia to wtedy będziesz mógł pisać artykuły. Życzę powodzenia i miłego korzystania z niniejszego forum. 

Rzecznik Prasowy Stowarzyszenia Skywarn Polska / Polscy Łowcy Burz
Pozdrawiam, Piotr Żurowski
Tel:+48 698 284 782
e-mail: rzecznik.lowcyburz@gmail.com
https://www.facebook.com/piotr.zurowski

Pozdrawiam, Piotr Żurowski
Tel:+48 698 284 782
e-mail: rzecznik.lowcyburz@gmail.com
https://www.facebook.com/piotr.zurowski

-
Witam serdecznie wszystkich Łowców.
Na imię mam Kamil, tak jak kolega z Tarnowa mam 15 lat i uczęszczam do 2 klasy gimnazjum. Również jestem z Małopolski i mieszkam w Chochorowicach - wsi położonej około 10 kilometrów na zachód od Nowego Sącza. Burzami i meteorologią interesowałem się od zawsze, ale zagłębiać się w jej tajniki zacząłem od około 2 lat. Nie posiadam żadnego profesjonalnego sprzętu do fotografii burz czy pomiarów meteorologicznych. Jestem po prostu amatorem chcącym w dalszym czasie pogłębiać swą wiedzę na temat czynników wspomagających powstawanie najbardziej niebezpiecznych zjawisk pogodowych typu tornada czy burze. Do tej pory burze obserwowałem i zapewne jeszcze przez długi czas będę obserwował z domu lub będąc gdzieś w terenie, ale będąc pod gołym niebem można tylko do pewnego momentu obserwować nadciągającą burze z wiadomych powodów. Dlatego mam nadzieję że kiedyś uda mi się zorganizować prawdziwe łowy. Obecnie jestem w trakcie budowy i składania części do mojej mini stacji meteo z której będę korzystał, o ile będzie podawała dane pokrywające się z rzeczywistością. Od administratorów forum nie wymagam nic specjalnego, w razie jakichkolwiek uwag lub pytań wiecie gdzie pisać.
Pozdrawiam Łowca Kamil.
Na imię mam Kamil, tak jak kolega z Tarnowa mam 15 lat i uczęszczam do 2 klasy gimnazjum. Również jestem z Małopolski i mieszkam w Chochorowicach - wsi położonej około 10 kilometrów na zachód od Nowego Sącza. Burzami i meteorologią interesowałem się od zawsze, ale zagłębiać się w jej tajniki zacząłem od około 2 lat. Nie posiadam żadnego profesjonalnego sprzętu do fotografii burz czy pomiarów meteorologicznych. Jestem po prostu amatorem chcącym w dalszym czasie pogłębiać swą wiedzę na temat czynników wspomagających powstawanie najbardziej niebezpiecznych zjawisk pogodowych typu tornada czy burze. Do tej pory burze obserwowałem i zapewne jeszcze przez długi czas będę obserwował z domu lub będąc gdzieś w terenie, ale będąc pod gołym niebem można tylko do pewnego momentu obserwować nadciągającą burze z wiadomych powodów. Dlatego mam nadzieję że kiedyś uda mi się zorganizować prawdziwe łowy. Obecnie jestem w trakcie budowy i składania części do mojej mini stacji meteo z której będę korzystał, o ile będzie podawała dane pokrywające się z rzeczywistością. Od administratorów forum nie wymagam nic specjalnego, w razie jakichkolwiek uwag lub pytań wiecie gdzie pisać.
Pozdrawiam Łowca Kamil.
Last edited by Łowca Kamil on Thursday, 10 Dec 2015, 11:03, edited 1 time in total.
- Tomasz_Machowski
- SkyPredict
- GG: 8780000
Jakub_Filiński po 1 nie możesz zostać redaktorem na forum, ponieważ takiej funkcji nie ma. Możesz natomiast pisać ciekawe posty. W sumie od tego zależy twoja dalsza przyszłość u nas, jeśli będziesz pisał dobre posty i tp to w przyszłości zostaniesz członkiem naszego stowarzyszenia i będziesz mógł pisać artykuły na stronie. Co do robienia wywiadów z członkami stowarzyszenia, zawsze możesz je robić, oczywiście jeśli ktoś będzie ci chciał udzielić odpowiedzi na nurtujące cię pytania.
Mieszkasz w Tarnowie to ci mogę napisać, nie od razu Kraków zbudowano. My także byliśmy w gimnazjum i powoli rozwijaliśmy to stowarzyszenie, być może w przyszłości to zadanie przypadnie tobie.
Mieszkasz w Tarnowie to ci mogę napisać, nie od razu Kraków zbudowano. My także byliśmy w gimnazjum i powoli rozwijaliśmy to stowarzyszenie, być może w przyszłości to zadanie przypadnie tobie.
!
- Drozd Arkadiusz
Witam serdecznie.
Mam na imię Arkadiusz i mam 19 lat. Dawno temu już byłem zarejestrowany na forum, ale z powodu zbyt długiego niekorzystania z komputera zapomniałem danych do logowania
Obecnie jestem pracownikiem budowlanym, gdzie pracuję już 4 miesiące. Jeżeli chodzi o meteorologię, to już od dziecka zacząłem się tym interesować. Dawno, dawno temu w wieku 8-10 lat praktycznie codziennie brałem jakiś zeszyt i spisywałem pogodę z telewizji - może to wydawać się dość śmieszne, ale tak było. Wraz wiekiem zacząłem bardziej interesować się tym, ale zanim to nastąpiło to strasznie bałem się burz, zawsze siadałem do mamy na kolana lub chowałem się pod kołdrę
Kiedy strach minął, i miałem pierwszy telefon z kamerą, gdy zbliżała się burza, podchodziłem do okna i zaczynałem nagrywać. I tak zaczęła się moja przygoda z tym zjawiskiem, ale jeszcze nie miałem odpowiedniej wiedzy. W 2011 kiedy na urodziny rodzina kupiła mi modem internetowy to od razu wyszukiwałem informacji na temat burz, ich mechanizmie powstawania i wiele innych rzeczy, które pomogły mi zrozumieć i przyswoić sobie wiedzę na ich temat.
Mieszkam w małej miejscowości Kraplewo na Warmii i Mazurach. Pozdrawiam
Mam na imię Arkadiusz i mam 19 lat. Dawno temu już byłem zarejestrowany na forum, ale z powodu zbyt długiego niekorzystania z komputera zapomniałem danych do logowania

Mieszkam w małej miejscowości Kraplewo na Warmii i Mazurach. Pozdrawiam

- bulbulator
Siema. Od jakiegoś już czasu interesują się Waszą działalnością. Nawet przez jakiś czas posiadałem Waszą aplikację. Jednak w związku z brakiem aktywności na niej, jakoś uciekła mi z telefonu. Mam nadzieję, że kiedyś rozwinie się ona w lepszym kierunku - z chęcią skorzystam jeszcze raz.
Jestem smokiem! Uwłaczasz mojej świętości!
-
Witam, mam na imię Krzysiek. Mam 34 l. Mieszkam na Górnym Śląsku. Jestem absolwentem geografii UŚ. Interesuję się gwałtownymi i niebezpiecznymi zjawiskami meteorologicznymi już od dawna. Postanowiłem zarejestrować się na forum aby móc relacjonować występowanie tego typu zjawisk z miejsc gdzie będę przebywał oraz wymieniać się informacjami o ostrzeżeniach.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie

- Wojtek_Pilorz
- Członek stowarzyszenia
Witam wszystkich nowych użytkowników, szczególnie tych z Górnego Śląska
Mam nadzieję, że znajdziecie na forum dużo interesujących informacji oraz że będziecie się regularnie udzielali, informując o istotnych zjawiskach towarzyszących burzom 

Mój kanał na You Tube: http://www.youtube.com/user/wojtekpilorz
- WavesWatcher
- Pseudonim: WavesWatcher
Witam. Mam na imię Marcin , mam 36 lat . Od dłuższego czasu interesuję się zjawiskami meteorologicznymi a w szczególności tymi gwałtownymi . W końcu zarejestrowałem się na forum aby zdobyć więcej wiedzy i zorganizować jakieś wspólne polownie na burze
. Zdarzało mi się gonić zbliżające się chmury burzowe aby znaleźć optymalne miejsce do fotografowania , to było ładnych parę lat temu , ale chciałbym do tego wrócić . Prowadzę własną działalność - projektuję i wykonuję domy w konstrukcji szkieletowej drewnianej . Jestem mobilny 7 dni w tygodniu , szczególnie jak zbliża się burza
. Pasjonuję się równiez obserwowaniem fal , fotografią , astronomią ( udało mi się zbudować obserwatorium z którego fotografuję i obserwuję nocne niebo ) , żeglarstwem , off-road'em i podróżami w niezwykłe miejsca . Chciałbym poznać ludzi o podobnych zainteresowaniach oraz poszerzyć wiedzę nt fotografowania sprite'ów . Pozdrawiam

toward the Sunshine
- woj223
- Sympatyk
- Pseudonim: Wojciech(E-Św.)
Witam! Jestem Wojciech!Relacjonuje z woj. świętokrzyskiego zarówno tutaj jak i na stronie głównej.Interesuję się meteorologią, geologią, wulkanologią i historią Polski. Zdobywam doświadczenie w fotografii i łowach burz.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Last edited by woj223 on Friday, 19 Aug 2016, 19:26, edited 2 times in total.
- Pani Chmurka
Witam wszystkich serdecznie! Korzystając z tej okazji przedstawię się bardzo szczegółowo: nazywam się Julia, mam 18 lat i pochodzę z okolic Torunia. Uczęszczam do liceum. Interesuje się meteorologią, motoryzacją oraz w mniejszym stopniu muzyką. Jeżeli chodzi o te forum zarejestrowałam się tutaj ze względu na tematykę - sądzę, że te strona jest idealna to mojego zainteresowania jakim jest meteorologią. Jeżeli chodzi o burze to przeraża mnie to zjawisko jednakże lubię je oglądać na zdjęciach. Co do kontaktów internetowych jestem bardzo otwarta. To chyba tyle mam do powodzenia. Mam nadzieję, że na długo tutaj zagoszczę.
Pozdrawiam Was!
Pozdrawiam Was!

- Piotr Szuster
- Administrator
- Pseudonim: retsuz
- GG: 3600710
W imieniu ekipy witam nowych użytkowników.
-
- Pseudonim: sztorm94
Cześć mam na imię damian mam 22 lata obecnie się ucze zaocznie . moje zainteresowania to pogoda głównie burze i zjawiska towarzyszące . siatkówka i rysowanie . naleze do sieci obserwatorow burz współpracuje z lokalnymimediami
Piękne są zjawiska meteorologiczne lecz ich natura i warunki w pełni nieodkryte 

- front_chlodny
Witam!
Nazywam się Konrad, 19 lat. Pochodzę z województwa łódzkiego, miejscowość Łask. Meteorologią zacząłem interesować się jakoś rok temu i szybko stała się moją pasją, która staram się ciągle rozwijać. Oprócz tego interesuje się chemią. Postaram się udzielać na forum w sensowny sposób. Moja wiedza nie jest aż tak duża, więc proszę o wyrozumiałość
Pozdrawiam
Nazywam się Konrad, 19 lat. Pochodzę z województwa łódzkiego, miejscowość Łask. Meteorologią zacząłem interesować się jakoś rok temu i szybko stała się moją pasją, która staram się ciągle rozwijać. Oprócz tego interesuje się chemią. Postaram się udzielać na forum w sensowny sposób. Moja wiedza nie jest aż tak duża, więc proszę o wyrozumiałość

Pozdrawiam
-
- Pseudonim: Sebastian
Witam wszystkich.
W końcu nadszedł ten moment aby tu się ujawnić.
Z pewnością wielu z Was kojarzy mnie z dg czy też innych stron meteo.
Coś o sobie? Hmm 35 wiosen za mną, praca, dom, rodzina to priorytety. Burze uwielbiam odkąd pamiętam. Od ok. 2009 roku (jeśli mnie pamięć nie myli) przeczytane na bieżąco chyba wszystkie artykuły PŁB. Wychodząc na przeciw burz zacząłem od 2012. Sporo km zrobiłem. Niestety ganianie czy też śledzenie w pojedynkę jest ciężkie. Dysponuję czasem, autem i sporą ilością chęci żeby wspólnie wyruszać na łowy. Gdyby ktoś chętny z Łodzi lub na zachód od Łodzi to proszę pisać. Zobowiązuję się aktywnie tutaj uczestniczyć. W miarę możliwości uzupełnię swój profil.
W końcu nadszedł ten moment aby tu się ujawnić.
Z pewnością wielu z Was kojarzy mnie z dg czy też innych stron meteo.
Coś o sobie? Hmm 35 wiosen za mną, praca, dom, rodzina to priorytety. Burze uwielbiam odkąd pamiętam. Od ok. 2009 roku (jeśli mnie pamięć nie myli) przeczytane na bieżąco chyba wszystkie artykuły PŁB. Wychodząc na przeciw burz zacząłem od 2012. Sporo km zrobiłem. Niestety ganianie czy też śledzenie w pojedynkę jest ciężkie. Dysponuję czasem, autem i sporą ilością chęci żeby wspólnie wyruszać na łowy. Gdyby ktoś chętny z Łodzi lub na zachód od Łodzi to proszę pisać. Zobowiązuję się aktywnie tutaj uczestniczyć. W miarę możliwości uzupełnię swój profil.
- Kubullus
- GG: 50736376
Witam. Mam na imię Kuba, mieszkam w Orzyszu w na Mazurach, mam 21 lat. Studiuję kierunek lekarsko-dentystyczny w Białymstoku. Interesuję się motoryzacją, gram amatorsko na gitarze elektrycznej no i oczywiście interesują mnie gwałtowne zjawiska pogodowe. Zaczęło się to odkąd jako dziecko przeżyłem nawałnicę z 4.VII.2002r i potem "biały szkwał" w 2007r. W najbliższym czasie mam zamiar zainwestować w małą stację meteo. Od kilku lat przeglądam to forum i staram się jak najwięcej czytać i zwiększać swoją jeszcze mizerną wiedzę.
Moim marzeniem jest zobaczyć i nagrać trąbę powietrzną.
Jestem mobilny prawie 24/7 przynajmniej do końca września.
Pozdrawiam serdecznie!
Moim marzeniem jest zobaczyć i nagrać trąbę powietrzną.
Jestem mobilny prawie 24/7 przynajmniej do końca września.
Pozdrawiam serdecznie!
-
- Pseudonim: n0timportant
- GG: 4088279
Dzień dobry!
Wojtek, z zawodu programista, mieszkam w Warszawie. Czynnie także "uprawiam fotografowanie", między innymi właśnie fotografuję burze i wszelkie inne piękne zjawiska pogodowe :-) Oprócz tego uwielbiam zwiedzać opuszczone miejsca. Na forum bywałem raz na jakiś czas, potem postanowiłem założyć konto. Jako, że udało się je obecnie aktywować (po długim czasie :P), mogę zacząć z Wami pisać :-)
Wojtek, z zawodu programista, mieszkam w Warszawie. Czynnie także "uprawiam fotografowanie", między innymi właśnie fotografuję burze i wszelkie inne piękne zjawiska pogodowe :-) Oprócz tego uwielbiam zwiedzać opuszczone miejsca. Na forum bywałem raz na jakiś czas, potem postanowiłem założyć konto. Jako, że udało się je obecnie aktywować (po długim czasie :P), mogę zacząć z Wami pisać :-)
-
Mam na imię Sebastian, 17 lat mieszkam w okolicach Gniezna
Interesuje się meteorologią od 12 roku życia. Od tego czasu prowadzę obserwacje pogodowe, wszystko zapisuje. Najbardziej jednak lubię analizować warunki sprzyjające groźnym zjawiskom np. burze,orkany itd 

- Artur_Surowiecki
- SkyPredict
Serdecznie witam wszystkich nowych użytkowników na forum. W szczególności bardzo miło powitać mi kolejną wśród nas osobę z Warszawy. Zapraszam do aktywnego uczestniczenia w dyskusjach, a także polecam zainteresowanie się działalnością Stowarzyszenia Skywarn Polska. Zapraszam także na spotkania regionalne członków Stowarzyszenia - o nich można się dowiedzieć w dziale "Spotkania członków stowarzyszenia"
.

Nawałnice, tornada w Polsce dalej zaskakują.
Pozdrawiam, Artur
Pozdrawiam, Artur
-
- Pseudonim: Jędrzej
Witam serdecznie. Mam na imię Jędrzej. Studiuję zaocznie informatykę. Zainteresowania odczytywanie pogody po zachowaniu zwierząt.
- ppkuba
Dzień Dobry,
Mam na imię Jakub, pochodzę i mieszkam w powiecie nowosądeckim (małopolska). Mam osiemnaście lat, chodzę do drugiej klasy liceum. Interesuje się geografią (ogólnie obserwacją [i nie tylko] różnych zjawisk zachodzących na naszej planecie), meteorologią (jestem raczej początkującym, wiedza tylko z rozszerzonej geografii ze szkoły), oraz geologią (ogólnie). Moim hobby jest wędkarstwo oraz gry komputerowe (choć teraz już mniej). Bardzo cieszę się, że zawitałem na to forum
. Teraz tylko trzeba poczekać na sezon, już niedługo
.
Pozdrawiam cieplutko wszystkich i życzę samych sukcesów w "łowieniu burz".
PS. Gdyby był ktoś chętny na jakieś spotkanie w powiecie nowosądeckim to zapraszam w prywatnej wiadomości.
Mam na imię Jakub, pochodzę i mieszkam w powiecie nowosądeckim (małopolska). Mam osiemnaście lat, chodzę do drugiej klasy liceum. Interesuje się geografią (ogólnie obserwacją [i nie tylko] różnych zjawisk zachodzących na naszej planecie), meteorologią (jestem raczej początkującym, wiedza tylko z rozszerzonej geografii ze szkoły), oraz geologią (ogólnie). Moim hobby jest wędkarstwo oraz gry komputerowe (choć teraz już mniej). Bardzo cieszę się, że zawitałem na to forum

Pozdrawiam cieplutko wszystkich i życzę samych sukcesów w "łowieniu burz".
PS. Gdyby był ktoś chętny na jakieś spotkanie w powiecie nowosądeckim to zapraszam w prywatnej wiadomości.

Powitanie
Kłaniam się wszystkim forumowiczom!
Tutejsze forum odwiedzam regularnie od kilku lat, zwłaszcza przy okazji wystąpienia w naszym kraju lub na świecie jakiegoś ekstremalnego zjawiska pogodowego. Zainteresowanie geografią pojawiło się u mnie już w dzieciństwie. Jako że nastała jesień, moja ulubiona pora roku, to postanowiłem w końcu zarejestrować się w tym zaszczytnym miejscu. Mam nadzieję, że to nie pierwszy i ostatni post. Jeżeli będę świadkiem ciekawego zjawiska meteorologicznego, to z chęcią podzielę się z Wami swoimi spostrzeżeniami, jak również dopytam większych znawców tematu niż ja o szczegóły jakichś pogodowych wydarzeń.
Pozdrawiam serdecznie!
Tutejsze forum odwiedzam regularnie od kilku lat, zwłaszcza przy okazji wystąpienia w naszym kraju lub na świecie jakiegoś ekstremalnego zjawiska pogodowego. Zainteresowanie geografią pojawiło się u mnie już w dzieciństwie. Jako że nastała jesień, moja ulubiona pora roku, to postanowiłem w końcu zarejestrować się w tym zaszczytnym miejscu. Mam nadzieję, że to nie pierwszy i ostatni post. Jeżeli będę świadkiem ciekawego zjawiska meteorologicznego, to z chęcią podzielę się z Wami swoimi spostrzeżeniami, jak również dopytam większych znawców tematu niż ja o szczegóły jakichś pogodowych wydarzeń.
Pozdrawiam serdecznie!