Dzien dobry,
Mam pytanie czy moze jest w planie udostepnianie danych / alarmow/ ostrzezen w formacie JSON via jakies API ??
Pytam bo taka forma udostepniania danych moze pozwolic generowac pobrane komunikaty na swoich lokalnych stronach w roznej formie a mnie interesuje z punktu widzenia generowania komunikatu glosowego. Jestem krokofalowcem i mamy stacje pogodny ktorych paramtery sa transmitowane na czestotliwosciach amatroskich i bardzo chetnie bym uzupelnil komunikat glosowy o ostrzezenia meto z tego serwisu podajac oczywiscie zrodlo danych. Forma JSON pozwoli generowac komunkaty gloswe przygotowane wg skali ostrzezen (
viewtopic.php?f=709&t=4872). Jesli pobiorane dane dla mojego wojewodztwa i bedzie to np
{
{REGION}:
"kujawsko-pomorskie"
},
"UPALY":{
"stopien":1
},
"BURZE":{
"stopien":2
}
{DATA}:{
"data wydania": timestamp,
"data waznosci": timestamp
}
moge na podstawie tego wygenerowac komunikat glosowy meteo z plikow gtowych wav czy mp3 o tresci
"Ostrzezenie meto upały stopien ostrzezenia pierwszy temperatura maksymalna na 2 m: od 30°C do 34°C
burze stopien ostrzezenia drugi deszcz 41 mm -70 mm I/LUB wiatr 91 km/h - 110 km/h I/LUB grad 2 cm - 5 cm
Zródło danych Skaywarn Polska"
Pozdrawiam