Wielkimi krokami zbliżamy się do miesięcy, w których ryzyko występowania burz z towarzyszącymi im niszczycielskimi zjawiskami jest zdecydowanie największe w całym roku. Czytając forum zauważyłem, iż coraz to więcej osób deklaruje chęci jeżdżenia za burzami (chodzi mi przede wszystkim o samochody), dlatego też chciałbym, aby w tym temacie wpisały się poszczególne osoby, dysponujące pojazdem, jednocześnie podając swoje namiary. Chcę także, by dana osoba określiła możliwy rejon działania w pogoni za niszczycielskim żywiołem (gmina, powiat, województwo, regiony poza swoim województwem). Co prawda nie moim celem jest zajmowanie się grupami lokalnymi, ale uważam, iż po wpisaniu się tutaj przez Was, będziemy mogli łatwiej zebrać ekipę z danego obszaru i wspólnymi siłami ruszyć w teren, tym samym tworząc sieć naocznych obserwatorów. Naszym celem - jak wiadomo - byłoby nie tylko zbieranie interesujących nas materiałów, ale przede wszystkim szybkie wydawanie precyzyjnych ostrzeżeń, poprzez przekazywanie informacji osobom pełniącym dyżury (wciąż trwają prace nad udoskonaleniem systemu Sky Predict), a także informowanie o niebezpieczeństwie odpowiednich służb. Wydaje mi się, że w czasie największych incydentów burzowych, ten wątek pomoże w szybszej komunikacji między zmotoryzowanymi łowcami i pomoże szybciej zebrać ludzi do wyjazdu w teren